„За всяка болка има билка!“ казваше баба.


Красотата на нашата родина не би била така обаятелна без българските билки! Те са безценно богатство, прикътано в пазвите на плодородната ни земя.

Още в древни времена хората са търсили начини за изцеление на различни болести, обладаване т „зли Духове“, в които са вярвали, като говорели за разковничета от целебни билки и легенди за прилагането им и излекуване на болните. Тези легенди съществуват и до днес. 

В нашите народни песни се пее за омайни билета, брани от млади, красиви моми и момци рано, с първите слънчеви лъчи.

Билките са доказали своите мощни свойства за оздравяване на различни болежки, облекчаване на тежки състояния и др. Съвременната медицина също цени и използва лечебните растения за лечение и спомагане на оздравителните процеси.

В нашата страна съществува голямо разнообразие от растителни видове, но от тях се употребяват една 650 за лечебни цели. Благодарение на разнообразните климатични условия, нашите билки съдържат висок процент биологично активни вещества, което ги прави още по-ценни! 

В моите мехлеми, аз влагам маслени извлеци от едни от най-ценните билки, доказали своите лечебни свойства от миналото до сега!