Меню
Your Cart

Блог

04 Mar Какво значи думата натурално
0 819
В тълковния речник думата натурален се характеризира с няколко синоними. Три от тях ми харесаха и мисля, че изцяло съвпадат с моето разбиране за натуралното.Ето ги и тях:ЕСТЕСТВЕНДа, естествен... колко просто звучи,а колко трудно намира тази дума приложение , когато се отнася за нашето здраве отвътр..
04 Mar Живовлякът и спомени от детството ми
0 722
Да ... билката, която може да те спаси в природата. Преди известно време разхождах сина си на едно плато (равниста местност в планината). То се намира близо до селото, в което съм израснала. Минахме през един люлеещ се телен мост, през който преди около 20 години съм виждала как краварят на селото п..
04 Mar Думата
0 672
Думата мехлем означава смес от подправки, направени за мазане, полагане с компрес и др. Мехлемите, отварите от билки, настойките от корени на растения и други видове капки са се исползвали векове назад. Аз ще разкажа за домашно приготвените мехлеми, които обичах да гледам, как баба правеше.Основата ..
04 Mar Жълт Кантарион
0 728
Билката носи народните имена „Христова кръв“ или „Христова чудотворка“. От тези имена се вижда голямото значение на това лечебно растение в нашето минало, че и до днес. Можете да видите Жълт кантарион на много и разнообрани места из природата на нашата Родина. Аз съм я срещала най-често по горски по..
19 Feb Билките – природната аптека!
0 763
„За всяка болка има билка!“ казваше баба.Красотата на нашата родина не би била така обаятелна без българските билки! Те са безценно богатство, прикътано в пазвите на плодородната ни земя.Още в древни времена хората са търсили начини за изцеление на различни болести, обладаване т „зли Духове“, в коит..
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)