В тълковния речник думата натурален се характеризира с няколко синоними. Три от тях ми харесаха и мисля, че изцяло съвпадат с моето разбиране за натуралното.

Ето ги и тях:

ЕСТЕСТВЕН

Да, естествен... колко просто звучи,а колко трудно намира тази дума приложение , когато се отнася за нашето здраве отвътре и отвън. Именно в натуралната козметика всичко е естетвено и това е тайната за нейните свойства.


НЕПОДПРАВЕН

Когато баба събираше цветовете от различните билки, ги оставяше на сухо слънчево място, за да изсъхнат и да бъдат готови за приготвянето на мехлемите. Слънцето бързо и лесно, без допълнително изсушаване, напълно естествено приготвяше цветовете и щом баба ги сложеше в мазта ( това беше нейната основа за мехлеми), веднага пускаха приятните си цветове и ухания. Ето това е неподправена козметика.


ПРИРОДЕН

Прекарала голяма част от детството си (уикенди, ваканции и тн) на село, при баба и дядо, където сутрин се събуждах от петела,звънците на преминаващите животни, които отиват на паша, чуруликането на птичките, слънчевите лъчи, които проблясвака през пердето, се научих, че няма по-приятен сън от този сред природата; няма по-приятна храна от тази направена на селската печка в кухнята, няма по-красива гледка от зеленината, небето и цялата обграждаща ме природа.

Свикнала да ходя в горите, научих много за растенията, билките и действията им. И до сега правя мехлеми и тинктури за себе си,  които използвам лечебните им свойства. 

За мен, мога да кажа, че природата е животът! В природата се крият източниците на енергия, сила, здраве и щастие.